Op 4 Februari heeft politiek een hoorzitting gehouden. Deze was georganiseerd door Groenlinks en de Partij voor de Dieren.

In deze vergadering werden verschillende standpunten belicht en werden er vragen gesteld aan medepolitici en belanghebbenden. Veel voorstanders van een vuurwerkverbod, waaronder Frank Wassenberg van de Partij van de Dieren en Tjeerd de Faber van het Vuurwerkmanifest kwamen aan het woord. Tijdens deze vergadering zijn ook twee tegenstanders van een vuurwerkverbod uitgenodigd. De heer Beekhoven, een Amsterdamse vuurwerkondernemer en de voorzitter van de Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland kregen het woord.

Tijdens de bespreking werd onder meer gesproken over de gezondheidsaspecten en de risico’s op probleemverschuiving bij een gedeeltelijk, al dan niet totaalverbod op vuurwerk. Ook de geluidsoverlast, de grensoverschrijdende problematiek en de problemen bij risicogroepen kwamen ter sprake.

Beekhoven gaf aan dat veel illegaal vuurwerk afkomstig is uit Polen of Italië en dus niet van Duitsland of België. Wel gaf de handelaar aan dat in België het hele jaar door vuurwerk kan worden gekocht en een verbod dus wellicht averechts kan gaan werken.

Een verbod op consumentenvuurwerk kan averechts gaan werken.
Beekhoven, Vuurwerkhandelaar
Tweet

Geef een reactie